• Home
  • Skolidrott
  • Därför ska du prioritera återhämtning när du sportar

Därför ska du prioritera återhämtning när du sportar

När du sportar bryts kroppen ner. För att den ska bli starkare och uthålligare behöver du låta den återhämta sig mellan varje gång du sportar. Det är betydelsefullt att ha en balans mellan återhämtning och sportande för att du ska få en bra utveckling och uppnå de resultat som du strävar efter. Att ha rena vilodagar är lika viktigt som din träning. Ett tips är att boka ett spapaket med övernattning för att du verkligen ska kunna koppla av.

Boka en spabehandling

Packa ner myskläderna och ta med dig ett trevligt sällskap för att få total avkoppling. Att åka på spa kan ge dig den paus från vardagen som du kan behöva för att verkligen kunna återhämta dig optimalt. När du bokar ett spapaket med övernattning har du tillgång till spa. Men för att få en guldkant på vistelsen kan du även boka in någon behandling.

Sömn och kost

För att återhämta dig på bästa sätt i vardagen är det viktigt att du prioriterar bra kost och sömn. Se till att ge kroppen rätt mängd och innehåll när det kommer till kosten. Att sova ungefär 7–9 timmar per natt är bra att sträva efter när det gäller sömnen.

radon