3 racketsporter att spela 2021

Funderar du på vad du ska ägna dig åt för motionsform 2021? Om du vill göra något som är väldigt kul och samtidigt någonting som i princip alla kan utöva bör du satsa på att spela någon form av racketsport i år. Det finns banor och bokningsbara tider för de flesta racketsporter. Det finns speciellt tre racketsporter som du bör testa på eller ägna tid åt 2021. Sporterna är:

Padel

På senare år har racketsporten padel gått och blivit en riktig raket i Sverige. Hallarna är nästan alltid fullbokade och fler byggs. Oavsett om du är nybörjare eller har testat på padel några gånger är det verkligen en sport som är rolig, ger bra träning och går snabbt att utvecklas inom. För att spela padel behöver du ett padelracket, några bollar och boka en bana. Banorna är anpassade för två eller fyra personer. Populärast är det att spela fyra personer.

Padel är i övrigt en sport som är relativt lik tennis, men även i viss mån squash. Du får nämligen använda glasväggarna som bollplank när du spelar, vilket när du lärt dig hur bollen studsar gör att det ofta blir lättare att få “längre” bollar än i till exempel tennis. Det är en sport för alla, som bara växer och växer.

Tennis

En riktig klassiker vad gäller racketsporter är tennis. Tennis är en sport som kräver lite mer övning för att kunna behärska spelet på en någorlunda nivå. I tennis är det även en stor fördel om du har lite snabbhet, då det inte finns några väggar som i padel som ger dig “andrachanser”. Likt padel är det ett racket, några bollar och en bokad bana som krävs för att du ska kunna spela. I och med framfarten av padel, har trycket på tennisbanor avlastats lite, vilket gör det enklare att boka banor. I tennis kan du även spela två eller fyra personer, men skillnaden är att det går att spela på samma bana och att man använder andra linjer.

När du väl bemästrar tennis, är det en riktigt givande sport både nöjesmässigt och träningsmässigt. Övning ger färdighet, så det är bara att öva så kommer du att ha ett riktigt roligt alternativ att röra dig på.

Pingis

Om du inte har avsikten att springa lika mycket eller kanske inte kan om du till exempel har en skada är pingis en utmärkt sport. Pingis är en mycket intensiv sport där bollarna ofta går fort och det gäller att ha en god reaktionsförmåga. Om du bestämt dig för att spela en hel del pingis kan det absolut vara av idé att köpa hem ett pingisbord. Priset kan vara relativt lågt och det enda som egentligen kan hindra dig är om du har för lite plats. Men har du gott om plats kommer du verkligen inte ångra dig om du skaffar ett pingisbord, några racketar och några bollar. Pingis kan spelas på flera olika sätt. Ett vanligt exempel bland ungdomar är så kallat rundpingis där det går att vara flera personer med samtidigt.

radon